Zorluk: 3/5
✓ 20 Doğru ✗ 87 Yanlış
Vücuda giren antijen niteliğindeki maddelere karşı oluşan bağışık yanıt ve canlıyı korumak yerine bazı doku yıkımlarına ve hastalıklara neden olan aşırı tepkimelere ne denilir?
DOĞRU CEVAP
Cevabın sözlük ve ilişkili soru arşivi kaydı: ALERJİ
Ek Bilgi & Arka Plan
Dünya Alerji Örgütü 30 ülkeden 1 milyon 200 bin kişi üzerinde yaptığı araştırmada, bu rakamın yüzde 22'sinin (250 milyon) alerjik hastalıklardan birine yakalandığını belirledi. Türkiye'de ise alerjik astım görülme oranı yüzde 2-5, alerjik rinit yüzde 7.5-15, alerjik egzama yüzde 0.08-5, yiyecek alerjisi yüzde 5 oranında tespit edildi.
Avrupada yapılan araştırmalar, kıta nüfusunun yarısının 2015 yılı itibariyle bir tür alerjik hastalığa yakalanacağını ortaya koydu.
30 yıl önce astım vakalarının sadece üçte birinin alerjik olduğu, bugünse bu rakamın yüzde 80lere kadar ulaştığı tespit edildi.
Kaynaklar
Basılı Kaynak: Fizyoloji Terimleri Sözlüğü
İnternet: http://kisaweb.com/ufv
İlk Cevaplayan duygukarabiyik
İlk Tarih 15 Ocak 2008, 14:41
Sıralama Yedek #254
En Çok Yanılanlar
Hatalı cevap istatistiği bulunamadı.
Yorumlar
0 YorumBu soru için henüz bir tartışma başlatılmamış.