Arşiv >>
4. Sezon >>
Sorular
Türkiye'de en çok Orta ve Doğu Anadolu'da bulunan, tüyleri kiremit renginde, evcilleştirilebilen, evcil ördeklerden biraz iri yapıda, göçmen yaban kuşunun adı nedir?
Cevap :
Angut
Toplam 1 yorum yapılmış.Bu kuş türü iniş yaparken rüzgarı arkasına alarak indiği için sağlıklı bir iniş yapamayarak yuvarlanır. Bu özelliğinden teşbih yapılarak argoda da kullanılır. Suna ile birlikte Tadorna cinsinde yer alır. Bu kuş, eşi ölürse başka bir eş ile bağlantı kurmayıp ölen eşinin arkasından yas tutar.
Kuzeybatı Afrika ve Etiyopya'da türün oluşturduğu küçük yerleşik topluluklar bulunsa da, türün gerçek yerleşim bölgesi güneydoğu Avrupa'dan Orta Asya'da güneydoğu Çin'e kadar olan bölgelerdir. Kuşlar çoğunlukla kışları geçirmek üzere güney Asya'ya göç ederler.
Kaynaklar
| Doğru Cevap | 70 |
| Yanlış Cevap | 26 | | İlk Cevaplayan | molekul1 |
| İlk Cevaplanma Tarihi | 14 Haziran 2008 14:26:50 |
|
| İlk Geçen | molekul1 |
| İlk Geçilme Tarihi | 14 Haziran 2008 14:26:50 |
|
|
speciadelii derki : | %50
%50 |
Aralık
2000:51
kısa webdeki açıklama çok uzun